U18 EM live!

Det här har inget att göra med sommarlägret, men ni som besöker sidan är väl förmodligen basketnördar... U18 EM för herrar kan man nu se live på webben. Semifinalen just nu och senare i kväll och finalen i morgon. Gå in på http://www.fibaeuropetv.com!

Blackens Spindel!

På Blackens kansli sitter klubbens spindel Tobias "Tobbe" Jäppinen och han har ganska bråda dagar så här en vecka innan lägret.



Om det var någon som trodde att alla som vill åka med på lägret redan är anmälda så kan ni bara glömma det för de sista anmälningarna brukar komma samma dag som bussarna ska gå och det är inte helt ovanligt att det brukar stå någon vid bussarna som inte ens är anmäld.

Vid mitt besök på kansliet igår så kom det in ett par anmälningar och dessutom ringdes det in önskemål om specialkost pga religion och allergi.

Tobbe fixar bussbokningar, mat, betalningar, lägertröjor mm, allt detta ska dessutom upp på olika typer av listor som ska med till Finspång.

/Janne

Tävling!



Vi har grävt lite i arkiven och hittat denna bild av en välkänd Blackebergare (han till höger) på ett av våra sommarläger.

Tävlingen går ut på att du ska svara på följande tre frågor: 1) Vem är han? 2) Vilken lägerort är bilden tagen på? 3) Vilket år var det här lägret?

Skicka ditt svar till [email protected], senast den 31 juli!

Deltagarrekord i Finspång!

I år slår vi faktiskt rekord i antalet lägerdeltagare i Finspång. Inte mindre än 189 baskettokiga Blackebergare är det som åker till Finspång för att lira basket! Så många spelare har vi inte varit på lägret sen i Oskarshamn 2004, då vi sprängde 200-gränsen och var 209 deltagare.

/Tobbe J

Tre musketörerna goes Finspång.

Nu är det en vecka kvar innan de tre musketörerna (Janne, Berntsson och J-A) i förpatrullen lastar minibussen för att bege sig till Finspång och sätta upp Summer Camp 2010.


Bussen brukar vara fullastad med:


· Bollar
· Lägertröjor
· Grill
· Dator och Skrivare
· Informationsmateriel
· Shop med tröjor, strumpor, flaskor mm



På vägen brukar det ske ett stopp hos Alki i Årsta för att hämta upp ett 30-tal backar med läsk och juice.

När vi anländer till Finspång är det en hel del saker som ska göras innan årets cirka 250 spelare, ledare, personal och föräldrar anländer.


· Minibussar ska hyras och hämtas
· Minst 25 sovsalar ska skyltas och ställas i ordning
· TV-rum, Aula mm ska förberedas.
· Duschrum ska checkas av och märkas upp.
· Lägertröjor ska sorteras
· Allt till matbespisningen ska handlas så som tallrikar, muggar, bestick, kryddor mm
· Lägerkiosken ska fyllas upp.
· Träningsscheman och information ska sammanställas och sättas upp.
· Träningshallarna ska checkas av och eventuellt åtgärdas.
· Det ska ske genomgång med rektor, matleverantör, hallchef m.fl.


Jag har säkert glömt en massa saker, till listan ska givetvis tillföras eventuella kaossaker så som att det är vattenläcka i en träningshall, stopp i toaletter, brandlarmet är trasigt.


Men 6 augusti står vi där med ett leende på läpparna för att möta upp alla glada basketspelare som kliver ur bussarna.



/ Janne F


Kabarén

En av höjdpunkterna på lägret brukar vara kabarén, där varje träningsgrupp står för ett litet (eller i vissa fall ett ganska stort) uppträdande. Förra årets kabaré var riktigt bra och så här såg det ut!
/Tobbe J

Snart dax för årets höjdpunkt.


Nu är det snart dax för årets höjdpunkt för många av oss ledare och spelare i Blackeberg Basket nämligen Summer Camp i Finspång.

En nyhet för i år är att vi ska försöka rapportera så mycket som möjligt om vad som händer till er som är på hemmaplan i form av text, bilder och filmklipp.

Håll ögonen öppna för med start from idag så kommer vi att börja bjuda på saker som har med lägret att göra.

/ Janne F



RSS 2.0