Matchreferat Blackeberg herr-Uppsala

Inför onsdagens möte mot tabelljumbon KFUM Uppsala, var det ingenting annat än 2 poäng som räknades.
Innan matchen var strategin helt klar. Blackeberg hade längdövertag på alla positioner och vi ville stoppa deras attacker och skytte utifrån. Dessutom hade Uppsala inför matchen fått förstärkelse utav mycket meriterade spelaren Darecko Rawlins som vi också skulle hålla ett extra öga på.

Matchen inleddes med ett högt tempo. Mycket högre än vad Blackeberg hade förväntat sig och Uppsala sprang i massa enkla poäng och tog en tidig ledning. 28-21 Uppsalas fördel var resultatet efter en period spelad.

I andra perioden vaknade Blackeberg till och började utnyttja sina större spelare vilket resulterade i enkla poäng framåt och en kvittering(42-42) inför halvtidsvilan.

I andra halvlek trodde nog alla att Blackeberg skulle dra ifrån och få ett bekvämt avslut på matchen men så blev det inte.
Uppsala, ledda av ovannämde Derecko Rawlins, kämpade hårt och fick i enkla poäng under korgarna medans Blackeberg fick slita för sina poäng. Det var inte fören i fjärde perioden efter två trepoängare av Farzad Nouri som Blackeberg fick lite andrum och grepp om matchen. Men Uppsala kämpade sig tillbaka och matchen som var så säker innan på pappret blev till en riktig rysare som avgjordes in i det sista. Stöttade av Gabbe och resten av publiken lyckades hemmalaget vinna tillslut med 85-80.

Nicklas Bergström dominerade stort på planen med sina 24p,11r och utsågs till matchens lirare.

Nu väntar 3 matchfria helger och sedan väntar en tuff bortamatch mot favorittippade Stockholm Eagles!


RSS 2.0