Kabaret del 15-16


Kabaret del 14


Kabaret del 13


Kabaret del 12


Kabaret del 10-11


Kabaret del 8-9


Kabaret del 6-7


Kabaret del 4-5


Kabaret del 3


Kabaret del 1-2


Blackebergare på läktaren i Stadium Arena


Mannen med megafonen

Det här är Melker Magnerius från herrar U18, eller vi kanske ska kalla honom för "Megafon-Melker". Om det var någon i i arenan på landskampen som lade ner sin själ för att få lite drag på läktaren så var det Melker, tycker att killen förtjänar lite cred. Så Svenska Basketbollförbundet, om ni behöver en hejaklacksledare så är det här killen ni letar efter!

Saknar en kabel...

Vet att många av er väntar på att få se filmerna från kabarén. Tyvärr saknar jag en kabel (ni som har låg humur, skratta nu) för att föra över filmerna från videokameran till datorn, men det ordnar vi i morgon, så då kommer filmerna upp. Lite andra bilder m.m. ska vi också lägga in, så det är inte helt slut med lägerbloggen även fast lägret är slut för denna gång!
Vem vet det kanske blir en fortsättning på bloggen, någon form av Blackeblogg. Responsen har i alla fall varit god, när jag tittade nyss var vi nästan uppe i 1000 sidvisningar idag! Det ger en ju lite blodad tand att fortsätta med bloggandet.
Till slut - ett  stort tack till alla lägerdeltagare, ledare, föräldrar, mat- och aktivitetspersonal som gjorde Finspångslägret till sommarens bästa baskethändelse! Snart drar säsongen igång och då lär vi ses ute i hallarna!

Hög stämning på vägen hem


The making of the lägerfoto


Rapport från Stadium Arena

Lite sena anlände vi till Stadium Arena. Just nu är det halvtid och Sverige leder med 42-30. Vi kan konstatera att klacken från Blacken låter mest och bäst!
Kadidja Andersson gör två poäng för Sverige.


JJ 33 är givetvis ett hett byte för autografjägarna!

/Tobbe J

Då är vi på plats i Stadium Arena och Sver...

20100815121 (MMS)

Då är vi på plats i Stadium Arena och Sverige är i ledning!


Då lämnar vi Finspång för den här gå...

Då lämnar vi Finspång för den här gången, men lägret är inte riktigt slut för det. Nu blir det landskampen mellan Sverige och Portugal i Norrköping. Möjligen hinner vi med att blogga lite från arenan. /Tobbe J


Bilder från kabarén del 2


Bilder från kabarén del 1


Finspångs TV intervjuar Marcus Lindberg


Från tårtutdelningen.

20100814120 (MMS)

Från tårtutdelningen.


Slut på kabarén

Kabarén är slut för denna gång och numren har varit många och av skiftande kvalitet, men jag måste säga att det var en mycket hög lägstanivå!
Bilder kommer upp senare under kvällen och alla uppträdanden kommer så småningom att finnas tillgängliga på bloggen!
Nu - tårta!
/Tobbe J

Just nu på scenen - F98.

20100814117 (MMS)

Just nu på scenen - F98.


Publiken börjar fyllas på!


Repetionerna pågår in i det sista!


Kabarédags!

Korridoren sjuder av spänd förväntan och snart släpps alla deltagare in i aulan för lägrets stora kabaré! Vilken träningsgrupp vinner juryns gunst i år och tar hem priset för bästa uppträdande? Om ett par timmar vet vi svaret!

Finspångs TV presenterar hissdramat


Händelserik dag här i Finspång. Har hunnit...

Händelserik dag här i Finspång. Har hunnit med sjukhusbesök och nu har två tjejer fastnat i hissen. Fortsättning följer!


Vad som helst kan hända...

I Finspång kan vad som helst hända en lördagsförmiddag. T.ex. att Frälsningsarmén marscherar förbi och river av sin senaste mega-hit. Bara i Finspång mina vänner, bara i Finspång...

Lite bilder från förmiddagen

Anton visar upp Finspångs hetaste morgonfrisyr.
Det gäller att ta vara på alla tillfällen till vila. Som när man väntar på transporten till träningen t.ex.
Lovisa och Serah efter ett väl genomfört träningspass.
Sinit och Mikaela övar inför kabarén.

Grattis på 18-årsdagen Alex!


Spökena

Så här fina var Saron och Nelly på spökrundan. Senare idag presenterar de sina bästa sminktips här på bloggen!

Grilltjejerna


Herrlaget på plats i träningshallen


I korvkön...


Finspångs TV presenterar Vuvuzelatestet del 3


Fredagen den 13

Idag är det fredagen den 13, och vad passar väl bättre då än att Summer Camp bjuder upp på en spökrunda?
Några ur personalen passade på att värma upp lite redan igår:
Själv har jag en idé om en lite mer okonventionell spökrunda. Man gör helt enkelt en "Josef Fritzl" med kidsen och låser in dem i en mörk källlare. Sen väntar man och ser hur lång tid det tar innan ungarna tycker det är riktigt obehagligt.
/Tobbe J

Alternativa träningsmetoder med P96


Finspångs TV skojar med Mikaela Nyström


Trötta spelare

Vissa skadade spelare som inte kunde vara med på träningen som startade kl. 08.00 var väl inte helt på alerten...

06.50

På morgonen brukar det mest vara trötta ansikten men det finns en person som är uppe och läser varje morgon och det är sportchefen som läser sin favorittidning Kalle Anka.



/Janne

F96 vs. P96

Tidigare på kvällen möttes F96 och P96 i en träningsmatch. Lite filmklipp från matchen:

Matchen slut

Och slutresultatet blev 33-83. Tack för lektionen Norrköping, ni var helt klart det bättre laget.

En quarter kvar

En period återstår av matchen och Blackeberg är i underläge med 22-61.

Andra halvlek

Andra halvlek har börjat, men tyvärr har stora dela av publiken lämnat hallen. Beror det på underläget med 18-43, eller är det lägerdiscot som lockar mer?

Halvtid

Vi har kommit till halvtid i matchen och Norrköping har drygat ut sin ledning till 18-40. Blackebergs penetreringar har tyvärr ofta varit fruktlösa och instället blivit till turn-overs. Vi återkommer med andra halvlek!

Första quartern slut

Blacke ligger under 10-20 efter att Norrköping har sprungit i en del enkla poäng och dessutom satte ett buzzer-skott i slutet.

Liveblogg från matchen

P97s match mot Norrköping är drygt halvvägs in i första quartern och Blacken ligger under med 10-13.

Match !

Jahapp då var vi ännu än gång i hallen. Pojkar 97 ska nu spela match mot Norrköping, vi hoppas ju givetvis att Blackeberg kommer att vinna... Men jag kan tänka mig att det blir en rätt tuff match!
Själv har det varit en rätt lugn dag för mig... Haft träning kl 09:15 och sedan har det bara varit en lugn dag med brudarna och kollat på film samt käkat en väldigt god middag som serverades i skolans underbara matsal.
Hallen är nu fullsatt av Blackebergare och måste säga att det ser rätt glest ut från Norrköpings sida. Nu hoppas vi bara att Blackeberg tar hem vinsten och skickar hem bondlapparna.
// Saron DU 18

En dag i Finspång, augusti 2010


Välkommen till snarkofagen

Det är inte alltid så lätt att sova när man bor i en snarkofag. Ljudet på filmen ger kanske inte en helt rättvis bild av hur det låter i verkligheten. Skruva upp volymen på era högtalare!

Kontakta rätt person!

Sedan de yngre anlände i tisdags har jag fått en del samtal från (oroliga) föräldrar som inte får tag i sina barn. Även om jag och Andreas har rätt bra koll på lägerdeltagarna så kan vi inte koppla varje namn till rätt lägerdeltagare. Vi är nästan 200 spelare på plats. Om ni föräldrar vill komma i kontakt med era barn är det lättare om ni försöker ringa den som är ansvarig för respektive träningsgrupp:
F98 Lena Hansen 0709-132107
P98 Mikael Waldén 0737-106666
F+P 99 Johan Hansson 0708-362836
F00 Olle Skogh 0707-896872
/Tobbe J

Finspångs TV presenterar Vuvuzelatestet del 2


Finspångs TV presenterar Vuvuzelatestet


Finspångs TV presenterar knäppgökarna


Finspångs TV presenterar P95


Frukost i Finspång.

20100811111 (MMS)

Frukost i Finspång.


3-3 turnering för de yngsta

Idag var det alltså påfyllning av lägerdeltagare, drygt 80 basketfreaks födda 98-00 anlände till Finspång. En av de första aktiviteterna var den traditionella 3-3 turneringen:

P97 in action


Finspångs TV PLUS!


Nya deltagare anländer snart

Hittills har det varit rätt lugnt här i Bergska skolan. Just nu är det lite av "lugnet före stormen" för om ett par timmar snudd på fördubblar vi antalet lägerdeltagare när två busslaster med 10-12-åriga basketspelare dyker upp. Räkna med en hel del ny energi i korridorerna på Bergska skolan!
/Tobbe J

Livsfarliga insekter

När man är coach på lägret får man ibland ta tag i andra uppgifter än att lära spelarna en schysst cross-over m.m. Att agera insektsutrotare t.ex. Efter läggdags SMS-ar en spelare till mig: "Jag är rädd! Vi har en pappa långben i vårt rum?" Så det blir till att gå upp till deras rum och se efter vad det är som sprider sådan skräck. Ett par långbenta insekter och en nattfjäril. Nattfjärilen sitter högst upp på väggen så vi försöker få ner den genom att kasta en basketboll på den. Fjärilen sitter dock kvar. Så vad gör man? Jo, med risk för sitt eget liv klättrar man upp på en TV-vagn och med hjälp av en galge och en toffla lyckas vi ta död på de stackars insekterna och förhoppningsvis kan tjejerna sova i lugn och ro. Ett litet tips om ni inte vill ha in insekter på rummet - håll fönstret stängt!
/Tobbe J

Ny personal i kiosken.

20100809110 (MMS)

Ny personal i kiosken.


Martinas bästa partytrick


Basketledig kväll för de flesta

Måndagskvällen var basketledig för de flesta träningsgrupperna. F95-97 hade dock ordnat med en liten scrimmage-turnering. Bilder följer nedan!






















Finspång goes (basket)modeblogg


Vad är viktigt på ett träningsläger?

Det finns ju massa saker som är viktiga på ett läger. Men för att orka träna så mycket som vi gör är det framför allt två saker som är viktiga: att äta ordentligt och att få tillräckligt med sömn. Min egen träningsgrupp hade uppenbarligen slarvat med det senare i natt, det märktes när vi hade det tidiga träningspasset i morse med start kl. 08.30. Så till allla spelare - det finns en avstängningsknapp på mobilen. Man behöver inte ligga och messa och vara inne på FB till långt in på småtimmarna!
/Tobbe J

Kökspersonalen jobbar hårt och måste få vi...

20100809120 (MMS)

Kökspersonalen jobbar hårt och måste få vila ibland. Men Karima, är det inte bättre att sova i sin säng istället för på kontoret?


Morgon i Bergska Skolan

Tidig morgon i Bergska Skolan och på väg till morgonduschen mötte man skolans städpatrull som inte direkt smög fram eller tog någon hänsyn till att det ligger en massa trötta spelare med träningsvärk och sover i klassrummen för de tjattrade på med hög volym.

Just nu ser jag att de mattanter (bra namn på vissa herrlagsspelare) som har frukostpasset börjar anlända och om 20 minuter ska F97, F96 och F95 äta då de har första träningspassen som börjar 08.30.

Hoppas att det blir en bra dag.

/Janne

Besöksrekord!

Lägerbloggen slår ständigt nya besöksrekord, idag var det över 400 besökare på Sveriges snabbast växande basketlägerblogg! Vilka är ni som tittar till oss? Blackebergare på hemmaplan, föräldrar eller kanske ni som befinner er på basketlägret? Vad vill ni se mer av i bloggen? Skriv en rad i kommentatorsfältet!
/Tobbe J

Lite filmklipp från 4-4 turneringen


Bilder från 4-4 turneringen


Frida Johnssons tankar inför dagens första träning


Nyanländ lägerdeltagare. Om du är så här t...

20100808109 (MMS)

Nyanländ lägerdeltagare. Om du är så här trött innan du ens har börjat träna Erik, hur ska det då bli efter några dagar?


Bilder från lördagen














5-5 turnering

I kväll (spelstart om 25 minuter) är det mixad 5-5 turnering i Bergska skolan. Vi blandar alla årskullar från 97:or och upp till U18 och killar och tjejer spelar tillsammans. Må bästa lag vinna! Själv håller jag tummarna för lag Brunsås.
/Tobbe J

Bilder från förmiddagspasset i Bergska skolan

/Tobbe J

Upphittade saker

Gabbe visar upp den bruna koftan som glömdes på en av bussarna:



Och den här skon var kvarglömd i Aluceum.1:



/ Janne

Mattanter

Alla vet ju hur en mattant ser ut och vi har verkligen en klassisk mattant här på lägret:


Janne har problem med nätanslutningen och ...

20100807108 (MMS)

Janne har problem med nätanslutningen och kan inte uppdatera just nu!


Här sitter vår aktivitetsansvarig, Natalie...

20100807107 (MMS)

Här sitter vår aktivitetsansvarig, Natalie, och planerar inför kvällens 5-5 turnering.


Morgonpigga lägerdeltagare

Det blev inte som jag trodde i det senaste inlägget. Det var inte P97 som var först ute på planen vid skolgården. Jag steg upp runt 07.15 och då var Jonas och Mekasha från P94 på plats och körde lite egen träning. Vem vet hur länge de hade kört då? P97 var dock också rätt morgonpigga och var i full färd med en pingismatch när jag gick till frukosten. Återstår att se om killarna är lika morgonpigga dag 10...

/Tobbe J

Lugnet har lagt sig...

...över Bergska skolan och Blackebergs Summer Camp. Första dagen är slut och det är dags även för ledarna att krypa under täcket för att vila upp sig inför kommande basketdagar.

Första natten brukar sluta med att något lag vaknar upp galet tidigt, ger sig ut på skolgården och börjar lira boll så att man inte kan sova. I år gissar jag på att P97 tar den rollen. Om några timmar får vi se om jag har rätt. Tills dess, god natt!

/Tobbe J

Lite bilder från första dagen


P94 laddade upp med pingis före första träningspasset.


J to the A.




Serah ville uppenbarligen inte vara med på bild.


Nedjoggning, eller som man säger i Finspång "tomtesmyg".


Stretching i det gröna.

Första träningspasset för F95


Berntsson informerar om vad som gäller.

20100806106 (MMS)

Berntsson informerar om vad som gäller.


Dags för samling i aulan.

20100806105 (MMS)

Dags för samling i aulan.


Nu är vi på plats och F96 visar sig från s...

20100806104 (MMS)

Nu är vi på plats och F96 visar sig från sin bästa sida.


Första bussen på plats.

20100806102 (MMS)

Första bussen på plats.


Pyspunka

Så var vi då förpatrullen på väg till Finspång och första stoppet var på Pirsos Food där vi skulle hämta upp en massa läsk och juice till lägerkiosken.



In i bilen igen efter att Berntsson säkrat lasten så att vi skulle (som förra året) slippa ha rullande läskburkar i hela bilen.



Nästa stopp var på Privab i Norrköping där vi skulle fylla upp lägerkiosken.







Efter detta var det dax att ge sig av till:



För att lasta av och ställa iordning salar, hallar osv.
För att kunna jobba lite smidigare fixade J-A och Berra en otroligt bra vagn.



Det var bara ett litet problem:



Det fanns inge luft i däcken så när vi lastat tog vi oss inte en meter.

Efter avslutad dagsverke så gav vi oss iväg till Norrköping för att titta på Sverige-Estland i Stadium Arena och äta middag på var favotitkrog Pappa Grappa.

Torsdag:

Idag så har vi tömt ett antal Nettobutiker på engångsartiklar, under lägret så går det åt cirka 5.000 vanliga papperstallrikar, till det kommer djupa tallrikar, bestick, muggar, servetter mm.

Nu på kvällen så har vi ställt iordning det sista rummet som var:



Nu är vi nästan redo att ta imot alla lägerdeltagare som kommer med bussarna imorgon.

/ Janne

Lite praktisk information...


...inför avfärden i morgon. Så här är bussindelningen:

Buss 1: F93, F94, P92, P93 och P94.

Buss 2: F95, F96 och F97.

Buss 3: P95, P96 och P97.

Samling kl. 10.30 utanför Vällingbyhallen!

/Tobbe J

Då bär det iväg!

Förpatrullen, Berntsson, Janne och J-A, har just packat bilen med diverse lägergrejor och är redo att bege sig iväg för att göra i ordning allt på Bergska skolan i Finspång!
/Tobbe J

Ändrad hemkomsttid

Tiden för hemkomst söndagen den 15 augusti kommer att ändras jämfört med den information som alla lägerdeltagare har fått per brev. Ny hemkomsttid blir cirka kl. 21.00 och det beror på att vi kommer att avsluta lägret med att se damlandskampen Sverige-Portugal (EM-kval) som går i Stadium Arena i Norrköping.

/Tobbe J

Basketsuget är på topp.

Precis hemkommen efter att ha tillbringat ett antal dagar på förbundstränarutbildning i Litauen och nu är basketsuget på topp, jag önskar att alla fick möjligheten att komma till detta land där basketen är nationalsport och där alla pratar om basket.

På varenda reklamskylt så är det en basketspelare som gör reklam för olika produkter, i sportaffärerna så är halva butiken fylld av basketprylar, på TV så visas tom ungdomsmatcher och träningsmatcher. 

Genomsnittslönen efter skatt i Litauen är ca. 4.500 men ändå så tvekar de inte en sekund att lägga 250:- per match på att få se Litauens U18-killar spela semifinal och final, 13.000 åskådare och hallen var fullsatt.

En ganska speciell sak hände utanför arenan innan finalmatchen mot Ryssland, två av deltagarna på utbildningen stog utanför arenan och snackade när det kommer fram en kille och tigger pengar, de frågar honom vad han ska ha pengarna till och då svarar han att han vill köpa en biljett till matchen. De frågar hur mycket som saknas och han svara fem litas vilket är femton kronor, de ger hom 20 litas var och han blir helt överlycklig och rusar direkt till biljettluckan för att köpa en biljett.

Nu är kläderna slängda i maskinen och det är dax att packa en ny väska för imorgon bitti går bilen till Finspång där vi ska göra Sveriges bästa basketläger.

  

RSS 2.0