Mera USM

U20-damerna hade ingen bra andra dag. Blev överkörda av Sandra i första halvlek, men spelade upp sig i tredje perioden. Det räckte dock inte när Sandas försprång var så stort. HU20 vann sin andra match uppe i Luleå och har 1-1 i matcher. U18-killarna kom hem från Göteborg med 2 segrar och 1 förlust. U18-tjejerna vann två igår och spelade mot Fryshuset idag, resultatet ännu inte publicerat. Hur svårt kan det vara att logga in på en sida och skriva in resultatet?

U20 SM

Idag var det alltså dags för U20 SM i Vällingbyhallen. Våra tjejer förlorade tyvärr mot BK Järva med 53-47. En dålig tredje quarter (25-4 i baken) blev avgörande. I övriga matcher slog SBBK Sanda klart medan matchen mellan Lidingö och Luleå blev jämnare med Lidingö som segrare med 66-61.
I övrigt i Vällingbyhallen så spelade mina egna F97 mot Lidingö och vann med klara 48-22. Hann även se lite grann av F96:s match mot Tensta och det såg ut att bli en rejäl överkörning. Blackevinst med över 100 poäng säger ryktena på FB. Kan det stämma? 96-tjejerna såg i alla fall riktigt pigga ut!
/Tobbe J

SM-dags!

Det är tidigt på säsongen, men ändå redan dag för spel i ungdoms SM. Sen förra året inleder U18 och U20 SM-spelet redan i slutet av september.

U18-killarna far till Göteborg i morgon, U20 har väl landat i Luleå vid det här laget, U18-tjejerna har redan hunnit spela en match i Västerås (har inte sett något resultat än) och U20-tjejerna har förmånen att spela på hemmaplan i Vällingby. I morgon kl. 11.00 spelar man första matchen mot BK Järva, så kom till Vällingbyhallen och ge ert stöd till tjejerna!

För övrigt kan man konstatera att det är sorgligt få lag med i U20 SM på damsidan, endast sex stycken. Av Damligalagen är det endast SBBK och Luleå som är med. Var är t.ex. Norrköping, 08 Stockholm och Solna? Inte direkt något gott betyg för storklubbarnas ungdomsverksamhet. 

Lite bilder från Gjensidige Basket Cup


Dag två avklarad, sista rycket i morgon

Det har varit en lång dag idag med allt jobb med turneringen, så man är rätt slut både i kroppen och i huvudet just nu. Men allt har flutit på riktigt bra utan några större missöden ute i hallarna. Bra jobbat av alla funktionärer, domare och alla övriga ledare! Lite knas blev det väl med resultatrapporteringen från någon hall. Vad man kan lära sig av det är att vi alltid kan bli tydligare med instruktionerna.
Lycka till med söndagens matcher!
/Tobbe J

Första dagen avklarad, nu kör vi dag 2!

Dag ett av Gjensidige Basket Cup flöt på väldigt bra utan några större incidenter. Domare och sekretariat var på plats, matcherna spelades och alla resultat blev inrapporterade. Alla ni där ute i hallarna - nu gör vi ett lika bra jobb idag! Det enda tråkiga som hände var att ett lag kom för sent till sin match och i stället för att starta så fort de var på plats så vägrade de att spela. Detta p.g.a. att de hade fått ett felaktigt schema sa de. Visst, det har varit en del ändringar, men alla andra lag klarade av att kolla upp vad som gällde.

Gjensidige Cup har startat!



Först ut i Vällingby lilla är våra F95 som spelar mot Akropol.

Bloggen är tillbaks?

Stötte på en av spelarna i klubben uppe i hallen nyss och hon klagade på att vi inte hade uppdaterat bloggen. Nu var det ju främst tänkt att vara en lägerblogg, men, men... Det kanske kommer att dyka upp lite inlägg så småningom om det som händer i Blackeberg Basket.

Just nu är det i alla fall full fart då det om 10 minuter är dags för första uppkast i Gjensidige Basket Cup, vår egen turnering. I år har vi förutom Stockholmslagen även besök från Litauen, Danmark, Luleå, Kramfors och Norrköping. 

Snart är bollen i rullning, må bästa lag vinna! 

RSS 2.0