Basketsuget är på topp.

Precis hemkommen efter att ha tillbringat ett antal dagar på förbundstränarutbildning i Litauen och nu är basketsuget på topp, jag önskar att alla fick möjligheten att komma till detta land där basketen är nationalsport och där alla pratar om basket.

På varenda reklamskylt så är det en basketspelare som gör reklam för olika produkter, i sportaffärerna så är halva butiken fylld av basketprylar, på TV så visas tom ungdomsmatcher och träningsmatcher. 

Genomsnittslönen efter skatt i Litauen är ca. 4.500 men ändå så tvekar de inte en sekund att lägga 250:- per match på att få se Litauens U18-killar spela semifinal och final, 13.000 åskådare och hallen var fullsatt.

En ganska speciell sak hände utanför arenan innan finalmatchen mot Ryssland, två av deltagarna på utbildningen stog utanför arenan och snackade när det kommer fram en kille och tigger pengar, de frågar honom vad han ska ha pengarna till och då svarar han att han vill köpa en biljett till matchen. De frågar hur mycket som saknas och han svara fem litas vilket är femton kronor, de ger hom 20 litas var och han blir helt överlycklig och rusar direkt till biljettluckan för att köpa en biljett.

Nu är kläderna slängda i maskinen och det är dax att packa en ny väska för imorgon bitti går bilen till Finspång där vi ska göra Sveriges bästa basketläger.

  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0